KONTAKT
Projektkoordinator Sofie Reimer-Walsted

sor@kulturprinsen.dk
Mobil: +45 52 19 14 23

SAMARBEJDSPARTNER
Aktiv-Schule Erfurt

From Trash to Treasure: Tyske elever giver hverdagsskrald nyt liv som genbrugskunst- og designværker

Der er et godt, gammelt ordsprog, som lyder: En mands skrald er en anden mands skat. Dette var også tilgangen, da lærer Dr. Sven Pompe fra skolen Aktiv-Schule Erfurt i Tyskland rakte ud til Kulturprinsen og spurgte, om vi sammen skulle finde på et sjovt og kreativt kunst- og designprojekt for en gruppe af deres 6.-klasses elever. Ligesom mange danske børn, var de tyske elever også hensat til online undervisning hjemmefra pga. Corona-situationen.

På hjemmeskoleskemaet var temaet ”Materialer”, og eleverne skulle i den sammenhæng lære om, hvad materialitet er for en størrelse, og hvordan man kan bruge almindelige hverdagsmaterialer på nye og kreative måder. Det blev til forløbet ”From Trash To Treasure”.

Eleverne startede med at modtage nogle inspirationsvideoer fra Kulturprinsen med gode råd og ideer til, hvordan man kunne gribe genbrugskunst an. Herefter samlede eleverne hverdagsskrald ind derhjemme ind og forvandlede æggebakker, mælkekartoner, dåser og andre emballage og restprodukter til et finurligt og fantasifuldt univers af monstre, robotter, skildpadder, heste, collager, funktionelle iPhone-højtalere og meget mere.

Til slut blev kunst- og designværkerne ferniseret online, og de seje elever fra Aktiv-Schule Erfurt modtog et særligt diplom fra Kulturprinsen som tak for at være med til, med maleren Edgar Degas’ ord, at sætte fokus på, at ”Kunst ikke er det, du ser, men det, som du får andre til at se”.

Se videoen herunder, hvor Sofie Reimer-Walsted kommer med gode råd og ideer til, hvordan man kunne gribe genbrugskunst an.