Kommende arrangementer

DET BØRNEKULTURELLE ARBEJDSRUM 2024

Det Børnekulturelle Arbejdsrum er et årligt arrangement, der bringer beslutningstagere fra både børne- og ungesektoren og kunst- og kulturverdenen sammen i et aktivt arbejdsrum. Formålet er at skabe et arbejdende rum, hvor vi bevæger os videre fra de gode intentioner til konkrete aftaler og handlinger, der forankrer kunst og kultur ude i børnenes hverdag.

Dagen består af faglige indspark fra aktuelle relevante stemmer fra børnekulturfeltet og konkrete tematiske arbejdsrum. 
Her dykker vi ned i, hvordan vi sammen kan imødegå de udfordringer, der knytter sig til arbejdet med kunst og kultur ind i børne- og ungesektoren.

Tidligere arrangementer

NATIONALE LEGEKUNST DAGE 2023

Arrangement har fundet sted.

Glæd dig til LegeKunst Dage 2023 d. 1. juni, hvor vi afslutter det nationale udviklingsprojekt LegeKunst med et brag på VIA University College – Campus Viborg.

Vi samler projektets 250 aktører fra hele landet. På denne afsluttende konference samler vi op på, hvad LegeKunst har ført med sig og vi glæder os til at Center for Kulturevaluering (AU) præsenterer deres evaluering af LegeKunst projektet.

Det er også tid til at kigge udover egen horisont og derfor går LegeKunst i dialog med indbudte eksterne projekter og indsatser, der også beskæftiger sig med leg, dannelse, kunst og kultur i dagtilbud.

BUM SALON FORÅR 2023

Arrangement har fundet sted.

På forårets BUM-salon inviterer vi Region Midtjyllands dygtige EU-kulturrådgiver, Louise Godt, til en fælles snak om de mange muligheder for at udvikle vores børnekulturelle praksis i en europæisk retning.

Vi er mange, der interesserer os for kunsten og kulturens rolle i Europa. Hvad er på EU’s dagsorden? Hvordan kan vi alle bidrage til de fælleseuropæiske værdier og mål? Hvordan bliver vi klogere på os selv ved at se ud over egne grænser? Hvad skal der til for at indgå i inspirerende og indsigtsgivende samarbejder med partnere i andre lande?

NATIONALE LEGEKUNST DAGE 2022

Arrangement har fundet sted.

D. 09-11. november inviterer LegeKunst til konference på Professionshøjskolen Absalon – Slagelse.

På konferencen stiller vi skarpt på LegeKunst-praksis i dagtilbud og ikke mindst forankring af de forandringer som projektet allerede har skabt rundt om i Danmark.

Et veloplagt panel reflekterer over potentialet i at fremme leg og dannelse gennem kunst og kultur hos de yngste med særligt fokus på forankring: Hvad er det, der skal til for at et projekt som LegeKunst skaber varige forandringer?

LegeKunst-saloner inviterer modige LegeKunst-aktører til kreative og inspirerende praksislaboratorier, mens LegeKunst-forskerne byder op til speed date for alle, som ikke kan få nok af ny viden indenfor leg, dannelse, æstetiske processer og samskabelse.

BUM KONFERENCE 2022

Arrangement har fundet sted.

På årets BUM-konference inviterer vi til inspirerende oplæg, værksted og samtaler i et sammensurium af kunst, arkitektur, design og pædagogisk praksis. Som noget nyt har vi i år et særligt fokus på tværprofessionelle samarbejder i SFO- og klubregi.

Konferencen foregår fra kl. 09.00 – 16.00 på Værket, Sven Dalsgaards Pl. 1, 8900 Randers.

LEGEKUNST PÅ UDDANNELSESDEBATTEN

Arrangement har fundet sted.
 
Kulturprinsens projekt LegeKunst er blevet inviteret med på Uddannelsesdebatten i Nr. Nissum i år. 
 
Her kan du opleve en LegeKunst workshop sammen med forfatter og LegeKunstner Mette Hegnhøj og lektor og phd.-studerende Hanne Kusk, hvad æstetiske processer og skabende fællesskaber betyder for trivsel i dagtilbud.
 

KULTURPRINSENS 20 ÅRS JUBILÆUM

Arrangement har fundet sted.
 
Kom og vær med til at fejre, at Kulturprinsen fylder 20 år.
 
Vi mødes i Parolesalen på Viborg Kaserne og fejrer dagen med gæster, taler, lidt godt til ganen og en fælles kunstnerisk aktivitet.

MØD KULTURPRINSEN PÅ KULTURMØDET 2022

Arrangement har fundet sted.

Kulturprinsen deltager igen i år med aktiviteter på Kulturmødet, hvor vi sætter spot på betydningen af kunst og kultur i dagtilbud og skole.

Vi byder på paneldebatten Bæredygtighed – hvordan skal kunst og kultur med på vejen? og Global Roots Zonen for børn

NATIONALE LEGEKUNST DAGE
17. – 19. november 2021

Arrangement har fundet sted.

Nu har vi igen fornøjelsen af at kunne afsløre datoer og sted for de nationale LegeKunst Dage 2021, hvor legekammerater fra hele landet mødes for at udveksle erfaringer og inspiration. I år er UCN vært for dagene og konferencen kommer til at løbe af stablen på UCN Campus Mylius Erichsens vej i Aalborg.

Kort om dagene:

ONSDAG D. 17.11.2021
Intern mødedag for LegeKunst-aktører

TORSDAG D. 18.11.2021
Åben konferencedag for LegeKunst-aktører og andre interesserede

FREDAG D. 19.11.2021
Intern mødedag for projektets nationale følgegruppe og styregruppe

De nærmere detaljer omkring tilmelding for LegeKunst-aktører og deltagelse i den åbne konferencedag for andre interesserede vil følge. Vi glæder os til at byde jer velkommen i det nordjyske!

BUM KONFERENCE
11. oktober 2021 kl. 9-16

Arrangement har fundet sted.

TEMA: KUNST PÅ TVÆRS

Sted: Værket i Randers
Onlinedeltagelse er også mulig

Se programmet og hold dig opdateret på BUM-foreningens hjemmeside www.bumkultur.dk

Læs mere om projektet KUNST PÅ TVÆRS her

KULTURMØDET MORS
20. august 2021

Arrangement har fundet sted.

Kulturmødet Mors kan igen i år følges digitalt på grund af Corona-situationen.

Kulturprinsen løfter fanen for børns møde med kunst og kultur ved at præsentere to online-paneldebatter, hvor nødvendigheden af dette møde er omdrejningspunkt.

BUM ONLINE SEMINAR
22. marts kl. 14 – 16.30

Arrangementet har fundet sted

ER DET MON LIGEGYLDIGT HVAD VI GØR ELLER HVORDAN VI GØR DET? 

Vi stiller spørgsmålet til dig, som er børnekulturkonsulent, skoleleder, kulturinstitutionsformidler, dagtilbudsleder, pædagog, lærer eller kunster: dig, der møder og skaber oplevelser for og med børn og unge i dit arbejde med kunst og kultur.

Kulturministeren sat fokus på børne- og ungekulturen gennem de nye regionale kulturaftaler – men hvilket fundament står vi på? Hvilke udfordringer står vi overfor? Hvilken betydning har det, hvad vi gør eller hvordan vi gør det? Hvad er kvalitet i børn- og ungekulturens verden?

Du kan blive inspireret til at tænke over disse spørgsmål, komme med nogle af dine egne svar og blive klogere af at lytte til andre, hvis du deltager i BUM Online Seminar med oplæg ved Beth Juncker og Merete Cornét Sørensen samt paneldebat med dine input.

NATIONALE LEGEKUNST DAGE
17. – 19. november 2020

Arrangementet har fundet sted.

SE VIDEO OG OPLÆG FRA KONFERENCEN HER. 

For andet år i træk inviterer Kulturprinsen i forbindelse med projektet LegeKunst til en national konference, hvor vi skal inspirere hinanden med de fælles metoder, vi arbejder ud fra, og sammen blive klogere på de forskningsprojekter, som er en del af LegeKunst.

BUM KONFERENCE 2020
5. oktober 2020

Arrangement har fundet sted.

SE VIDEO-OPTAGELSE FRA KONFERENCEN HER

BUM og Kulturprinsen inviterer til årets BUM Konference: Verdensmål er vel ingen kunst? Om kunst, natur og Verdensmål i skolen. Målgruppen er bl.a. skoleledere, lærere, naturskoler- og vejledere, kultur- og skolekonsulenter, kunstnere og kulturinstitutioner.

KULTURMØDET MORS
21. august 2020

Arrangement har fundet sted.

SE ELLER GENSE PANELDEBATTERNE FRA KULTURMØDET HER

Kulturmødet Mors kunne i år opleves i et helt nyt digitalt format på grund af Corona-situationen.  Som nationalt talerør for børne- og ungekultur præsenterede Kulturprinsen to online-paneldebatter, hvor nødvendigheden i børns møde med kunst og kultur er omdrejningspunkt.