Vi ønsker stort tillykke til Luni Smil, hele Viborgs omsorgsklovn, med Børnekulturprisen 2018!

Viborg: “Der var flere gode kandidater til Nordea Fondens “Gode liv”-pris – Viborgs børnekulturpris – men det blev Lunis røde næse, varme smil og ikke mindst store hjerte, der vandt i år.”

Sådan indledes forklaringen på, hvorfor netop Lene Mortensen – eller Luni Smil – vinder Børnekulturprisen 2018, som Kulturprinsen i Viborg står bag.

De flotte ord efterfølges blandt andet af:

“Når Lene Mortensen med sin røde næse og blå sømandshat bliver til Luni Smil, bliver hun et spejl. Et menneske som ikke er bange for at vise og dele sårbarhed, nænsomhed, stilhed i et kort eller langt øjebliks nærværende kontakt. Hun evner at bygge bro mellem mennesker og spreder glæde og latter”.

Lene Mortensen kan her, dagen derpå, knap forstå, at hun har vundet prisen.

– Jeg blev enormt rørt over de ord, der blev sagt, da jeg stod på scenen i aftes. Den måde, andre har set mig på – det betyder virkelig meget for mig. Jeg er måske nok i klovnetøj, men jeg får ikke prisen for at være en “fald på halen-klovn”, men for mit nærvær med børn. Jeg er meget taknemlig og ydmyg, siger Lene Mortensen.

En del var indstillet til prisen, og blandt disse blev Ellen Østerby (balletskole i Viborg), Anne Mette Langmach (lokal dynamo i musiklivet for børn) og omsorgsklovnen Luni Smil nomineret, og her vandt hele Viborgs omsorgsklovn altså prisen.

 

Læs artiklen her