FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling omsættes til bigband, danseteater, body-sculptures, farverig skraldekunst og andre kreative udfoldelser, når op mod 5000 børn fra skoler og børnehaver forholder sig til bæredygtighed ved 20 events rundt om i hele Region Midtjylland.

 

Er jorden ved at drukne i plastik? Hvordan er det mon at vokse op uden et hjem? Og hvad kan ét enkelt barn mon gøre for at rette op på de klimaforandringer, som de hver dag hører om i medierne? Det er nogle af de spørgsmål, som børn i hele Region Midtjylland har arbejdet med i foråret i projektet Sange til Verden.

 

25.5.-29.6. kulminerer Sange til Verden i forbindelse med Europæisk Kulturregions Festival GENOPDAG. Sange til Verden tager afsæt i syv nykomponerede Sange til Verden og en række kreative Værksteder med Verdensmål. De syv sange er skabt af unge MGK-elever fra hele regionen, og sangene forholder sig på forskellig vis til temaer som fx klimaforandringer, overforbrug, livet i havet og fattigdom.

 

De syv Sange til Verden er i de seneste måneder blevet sunget, spillet, danset, malet, fantaseret og fabuleret over i skoler og børnehaver i hele regionen i samarbejde med lokale kunstnere. Projektet sanseliggør FN’s 17 Verdensmål i børnehøjde og giver børn mulighed for at forholde sig til aktuelle og komplekse problemstillinger som klima, ulighed og bæredygtighed gennem kreative og musikalske aktiviteter – aktiviteter, som sætter tanker i gang og skaber håb og ideer til, hvordan vi i fællesskab kan være med til at skabe en ny verdensfortælling og en bæredygtig fremtid for alle mennesker på jorden.

 

Kom og vær med, når lokale børnekor på op til 850 børn fremfører Sange til Verden med Aarhus Jazz Orchestra ved seks store koncerter i hele regionen med børnenes dansefortællinger, animationer, billedkunstneriske værker og genbrugsskulpturer som en del af oplevelsen – foruden en lang række andre legende og nyskabende events og koncerter, hvor børnenes egne udtryk fra det musikalske og kreative arbejde med Verdensmålene bringes i spil.

 

Sange til Verden er foruden Kulturprinsen i Viborg, Aarhus Jazz Orchestra og BUM – netværk for Børne- og Ungekultur i Midtjylland skabt i samarbejde med en række kommunale og kulturelle aktører fra 17 af regionens kommuner.

 

LÆS MERE OM SANGE TIL VERDEN HER

DOWNLOAD PROGRAM HER

DOWNLOAD PRESSEMEDDELELSE HER

 

FAKTA OG KONTAKTINFORMATION

  • Sange til Verden er skabt i samarbejde mellem Kulturprinsen i Viborg, Aarhus Jazz Orchestra og BUM – Netværk for Børne- og Ungekultur Midtjylland.
  • Sange til Verden involverer op mod 5000 børn og finder sted d. 25.5.-29.6. ved op til 20 events – se vedhæftede program.
  • Projektet er en del af Europæisk Kulturregions Festival GENOPDAG.
  • Gratis adgang til alle arrangementer (undtaget er koncerterne med Aarhus Jazz Orchestra d. 11.6. og 13.6.).
  • KULTURPRINSEN er et udviklingscenter for børne- og ungekultur, som skaber projekter, opbygger netværk og tværgående fællesskaber i Danmark og udlandet.
  • AARHUS JAZZ ORCHESTRA er et professionelt bigband, der har en mission om at nå ud til alle aldersgrupper og levere en bred vifte af koncerttilbud: fra skolekoncerter og koncerter på lokalcentre til højt profilerede kunstneriske koncerter i ind- og udland.
  • BUM faciliterer og skaber nye møder på tværs af fagligheder og genrer inden for kunst, kultur og børne- og ungeområdet i Region Midtjylland.
  • Sange til Verden er støttet af Fonden Aarhus 2017, og Værksteder med Verdensmål er støttet af Regional Udvikling, Region Midtjylland
  • Læs mere på Facebook-siden ’Netværket BUM’ og bumkultur.dk/sange-til-verden/
  • KONTAKTPERSON: projektkoordinator v. Kulturprinsen, Stine Bernth Johansen, stbj@kulturprinsen.dk, tlf.: 60 21 88 15.