Elever i 5.-6. kl. inviteres til at deltage i innovationsprojektet Ducklings, som med 3d-programmer kombinerer billedkunst med matematik og design. ’Ducklings’ løber sideløbende med kunstudstillingen ”Duck Residence”, som foregår ved/på Viborg-søerne. Temaet for projektet er Residens, som betyder opholdssted eller bolig. Børnene skal designe og bygge ”Ande-residenser”, som skal søsættes.

Vi starter ud med at tale om og undersøge, hvad det vil sige at høre til? Hvad det vil sige at have et hjem? Hvordan bor de selv? Har de prøvet at flytte – hvad får mennesker til at flytte?

Med udgangspunkt i temaet Residens bliver børnene introduceret til relevante 3D-programmer, hvor de ved hjælp af matematik skal konstruere en mælkekarton og bruge den som byggesten. Deres kreationer sættes ind i et virtuelt landskab, hvor det vil være muligt at panorere hen over konstruktionerne. Dette giver børnene en idé om, hvordan det kommer til at se ­ud i virkeligheden. Undervejs tester børnene, hvordan mælkekartoner fungerer som byggesten, og de får derved mulighed for at se, hvordan deres 3d-modeller fungerer i praksis, og kan derefter revidere 3d-modellerne.

De lærer om designprocessen ved at lave deres egne forslag til boliger og derefter bygge dem. Børnene afprøver bl.a. konstruering, modellering og gengivelse af hverdagsobjekter, som de kan arbejde videre med. Mælkekartoner har ligheder med mursten og klodserne i Minecraft, spillet, som alle børn kender.

Projektet færdiggøres til Snapsting for Børn i uge 25, hvor børnene bygger de endelig modeller, som søsættes som et tillæg til udstillingen ”Duck Residence”. Projektet er udviklet og afvikles i samarbejde med installationskunstner Pia Pedersen.

Forløbet indeholder:

    • Lærerkursus á 3 timer med introduktion til 3d-programmerne og forløbet
    • 12 timers undervisning på skolen, hvor eleverne introduceres til 3d-programmer og bygger prototyper hjemme på skolen – uge 22-24
    • En dag til Snapsting for Børn kl. 9-14, hvor vi bygger modellerne – uge 25
    • Fernisering med forældrene, hvor vi søsætter modellerne
    • I deltager gratis, men opfordres til selv at anskaffe én eller flere 3d-mus

Tilmelding: senest 30.4.

Information og kontakt:

Karoline Rasmussen, projektkoordinator: kabr@kulturprinsen.dk – mobilnr.: 51924061