Torsdag den 7. februar inviteres alle interessenter til en helt særlig livekoncert på Paletten i Viborg: Ni unge talentelever fra musikalsk grundkursus (MGK) i Holstebro, Aarhus og Viborg viser for første gang i offentligheden, hvad de har arbejdet med i forbindelse med børne- og ungeprojektet ”Sange til Verden”, som tager afsæt i FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

De unge musiktalenter har med udgangspunkt i verdensmålene komponeret og skrevet syv ”Sange til Verden”, som i foråret 2019 skal danne grobund for at give børn og unge mulighed for at arbejde med bæredygtig udvikling igennem kunst og kultur. FN’s verdensmål er konkrete bud, der forpligter FN’s medlemslande til at fremme social, økonomisk og miljømæssig udvikling, fred og sikkerhed samt fokusere på bæredygtighed. I deres sange har MGK-musiktalenterne på hver deres måde forholdt sig eftertænksomt, ironisk eller poetisk til emner som global opvarmning, overforbrug, forurening af verdenshavene og vigtigheden af at give en smuk verden videre til de kommende generationer.

Det er Institut for Børnekultur i Viborg, der sammen med Aarhus Jazz Orchestra og Netværk for Børne- og Ungekultur i Region Midtjylland (BUM) står bag det regionale projekt ”Sange til Verden”, der involverer alle regionens 19 kommuner.
”Sange til Verden” danner afsæt for ”Værksteder med Verdensmål” – en række kunstneriske forløb hen over foråret 2019. Her vil hele Region Midtjyllands børn og unge mellem 3-15 år møde kunstnere og forholde sig kreativt til sangene og FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling med f.eks. billedkunst, dans, skulpturer og animationer. Projekterne skaber aktiviteter, koncerter og events for og med regionens børn i forbindelse med Europæisk Kulturregions Festival GENOPDAG, som finder sted i starten af juni 2019.

Den dansk/islandske musiker Gisli Gislason har hjulpet de unge MGK-musiktalenter med at udvikle deres ”Sange til Verden” igennem to sangskriver-workshops. Gisli vil være til stede ved release-koncerten den 7. februar og fortælle om den kreative tilblivelsesproces. ”Jeg var især imponeret over, hvor mangfoldige sangene var – og hvor gode. Sangene afspejler elevernes helt personlige udtryk. Jeg glæder mig rigtig meget til at høre sangene live”, fortæller Gisli Gislason.

Publikum vil ved release-koncerten også få mulighed for at høre om samarbejdspartner Aarhus Jazz Orchestras bidrag til ”Sange til Verden”, når orkesterchefen Dorte Andersen fortæller om Aarhus Jazz Orchestras planlagte koncerter i forbindelse med GENOPDAG festivalen.

Institut for Børnekultur har udviklet undervisningsmateriale til ”Sange til Verden”, som stilles frit til rådighed for dagtilbuddenes og skolernes arbejde i de kreative ”Værksteder med Verdensmål”. Interessenter kan få undervisningsmaterialet og noder til sangene udleveret ved release-koncerten eller downloade det via www.bumkultur.dk/sange-til-verden

Der er gratis entré til koncerten, som starter kl. 16 og varer ca. en time.
Alle er velkomne til at komme forbi og opleve de unge musiktalenters spritnye ”Sange til Verden”.
______________________________________________________________________________________________

FAKTA OG KONTAKTINFORMATION

  • Release-koncert ”Sange til Verden” finder sted torsdag d. 7. februar kl. 16-17 på Paletten, Vesterbrogade 10, Viborg
  • Gratis adgang: alle er velkomne
  • Projektet ”Sange til Verden” er et samarbejde mellem BUM – Netværk for Børne- og Ungekultur Midtjylland, Aarhus Jazz Orchestra og Institut for Børnekultur
  • Sange til Verden er støttet af Fonden Aarhus 2017 og Region Midtjylland
  • KONTAKTPERSON: Kommunikationsansvarlig Klara Espersen, tlf. 28 59 14 15, e-mail: kku@kulturprinsen.dk