Snapsting for Børn er en hel uge i juni fyldt med musik, aktiviteter og værksteder, som tager udgangspunkt i børns leg, spil og indbyrdes læring.

Siden 2014 er Snapsting for Børn blevet en fast tradition for mange skoler, dagtilbud og familier som Viborgs børnekulturfestuge. Utallige kulturinstitutioner, foreninger, organisationer, kunstnere, frivillige og mange andre, hvis hjerte banker for børnekulturen, er hvert år med til at bakke op om satsningen fra Viborg Kommune om at sætte børnekulturen højt på dagsordenen.

Snapsting for Børn er skabt for at give alle børn mulighed for at møde kunst og kultur på en måde, hvor de selv skal være aktive deltagere. Oplevelserne på Snapsting sætter spor, fordi børnene selv har været medskabende og engagerede i processen.

Børns møde med kunst og kultur er et vigtigt råstof for børns leg, trivsel, dannelse og evne til at indgå i mangfoldige og nye fællesskaber.  Den brede børnekultur skaber desuden positive oplevelser, engagement, og interesse, som fremmer motivation, opmærksomhed og vedholdenhed – alt sammen delelementer, der gennem Snapsting for Børn er med til at fremme børns trivsel, dannelse og læring.

Årligt har ca. 10.000 børn fundet vej til Borgvold under Snapsting for Børn.

 

 

Kulturprinsen på Snapsting
I 2019 havde Kulturprinsen flere projekter på Borgvold. Man kunne blandt andet være en del af projektet Sange til Verden og deltage i workshops med dans, musik og animation med udgangspunkt i sangene fra Sange til Verden, et regionalt projekt med fokus på FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. Læs mere om Sange til Verden  her.

Derudover var vi også klar med FNUK i Vinden, hvor børnene kunne lave vindtegnemaskiner, vindinstallationer og vindmusikinstrumenter. FNUK i Vinden er et projekt, der kombinerer Filosofi, Naturvidenskab og Udøvende Kunst.

Kulturprinsen tilbød desuden også musikworkshop med de mindste på Snubledagen.


Ses vi igen i 2020?
Snapsting er tilbage i uge 26

I år starter Snapsting for Børn søndag d. 23. juni med Snapsting for Børns Store “Familiedag” og fejring af Sankt Hans med bål, børneaktiviteter og en børnekoncert.

Mandag til onsdag i uge 26 fra kl. 9.00 til kl. 14.00 summer Borgvold af legende og lærende børn. Hver morgen begynder med en fælles morgensang. Dernæst er der workshops for skoler (0. – 6. klasse) og børnehaver rundt om i parken samt et helt område med tilbud, som er åbne for alle.

Torsdag formiddag er der fra kl. 9.00 til kl. 12.00 fuld fokus på de 0-3 årige på “Snubledagen”. Her er både private, dagplejere og daginstitutioner velkomne.