D. 31.10. kommer Domkirkepladsen til at summe af liv og aktiviteter i forbindelse med den store reformationsfejring.

I den forbindelse har Kulturprinsen deltaget i samarbejdet om at udviklet flere forskellige tilbud for skoler og dagtilbud:

Viborg Vågner:

Inspireret af den forandringsproces, som Martin Luther var med til skabe for 500 år siden, inviteres alle børn på mellemtrinnet med til at formulere og kommunikere et ønske om forandring i verden, så børn, unge og ældre i Viborg og verden vågner til børnenes ønsker for fremtiden.

Projektet lægger op til både korte og lange klasseforløb, med mulighed for værksted med kunstneren Susanne Ahrenkiel eller jeres eget lokale event. I skal bare tilmelde jer de aktiviteter, som passer ind i jeres tid. Fælles for alle er, at I arbejder med Luther, teser og bandbuller i et undervisningsforløb, der bygger den samme grundidé: Hvad kan det betyde for barnets verden at formulere og kommunikere et ønske om forandring?

Alle klasser inviteres til at deltage på Domkirkepladsen i Viborg d. 31/10. Her ophænger I jeres teser, tese-skulpturer og afbrænder jeres bandbulle, som Martin Luther gjorde det. Der er begrænset deltagerantal, så det er først til mølle!!

Tilmeldingsfristen er d.19/9.

Kontakt Gitte Thorsøe: gtb@km.dk. Herefter modtager I en tilmeldingsblanket, så I kan melde jeres klasse til det ønskede forløb.

Husk, at I skal tilmelde jer til ‘Viborg Vågner’, uanset hvilket forløb I vælger.

Du kan downloade undervisningsmaterialet til Viborg Vågner her.

 

Luther Roser og Ege Ønsker:

Den 1. marts blev reformationsfejringen i Viborg skudt i gang. 500 børn havde tilmeldt sig projektet ’Luther roser og ege ønsker’ og bidrog til udsmykningen af en 4 meter høj egetræsport. Det var en kæmpe succes, så derfor gør vi det igen!

I mulighed for at deltage i reformationsprojektet ’Luther roser og ege ønsker’, hvor børn i alderen 3-13 år bidrager til udsmykningen af en 4 meter høj egetræsport. Ideen er, at alle børn laver en rose eller et egeblad i keramik og præger dem med deres eget personlige symbol. Blade og blomster sættes på en stor egetræsport, som bliver et vartegn for reformationen og et spektakulært billede på børns mangfoldige og individuelle kunstneriske skaben. Udover at aflevere deres keramikroser og egeblade på Domkirkepladsen d. 31. okt., inviteres børnene også med til morgensang i Domkirken kl. 9:00.

Vil I være med i reformationsprojektet og bidrage med keramikroser og egeblade til egetræsporten og morgensang i Domkirken d. 31/10 kl. 9.00?

Tilmeldingsfristen er 19. sept.

Tilmelding til Gitte Thorsøe: gtb@km.dk

Lærerworkshop:

Yderligere er der mulighed for at deltage i en 2 timers lærerworkshop med kunstner Susanne Ahrenkiel og her lære at arbejde med at udforme Lutherroser og egeblade i keramik. Oplys ved tilmeldingen, om I ønsker at være med på workshoppen, der afholdes d. 21/9.

Tilmelding til lærerworkshoppen d. 21.9. til bettina.kulturprinsen@gmail.com senest d. 15/9.

 

Læs mere om projektet på KLCViborg.dk, hvor du bl.a. kan downloade inspirationsmateriale, finde link til tilmelding

Se inspirationsvideo fra Reformationsfejringen d. 1.3.2017 her: