Vinderen af årets børnekulturpris går til…

Viborgs børnekulturkonsulent Anne-Marie Fledelius blev lørdag hædret med årets børnekulturpris midt under koncert med Sigurd Barret og Aarhus Jazz Orchestra.

For 15 år siden ansatte Viborg Kommune Anne-Marie Fledelius som børnekulturkonsulent, og børnekulturen har været hendes hjertebarn siden. Det aktuelle eksempel er, at hun leder Snapsting for Børn. Ifølge indstillingen har hun en særlig evne til at føre de skøre og skæve idéer igennem alle forhindringer.

Kommunens “materialebank”, halloween-fejring i Bjerringbro, søndag på Borgvold og ferieaktiviteter for børn bærer også hendes mærke.

“Når “Mie” pukler, er det ikke for sin egen, men altid for børnenes og børnekulturens skyld,” står der i indstillingen.

 

Artikler:
Tre kendte kulturkæmper dyster om børnekulturpris
Et skulderklap til alle kulissens kulturfolk
Festlig afslutning på Snapsting for Børn

 

Årets prismodtager

Årets prismodtager er fuld af skøre og skæve idéer, der føres igennem uanset modstand til glæde for byens børn – og deres forældre. Når prismodtageren pukler, er det ikke for sin egen, men altid for børnenes og børnekulturens skyld, lød det blandt andet fra bestyrelsesformand for Kulturprinsen, Gudrun Bjerregaard, ved overrækkelsen af hæderen og de 10.000 kroner fra Nordeafonden.

 

Nordea-fondens Gode Liv-Pris – Viborg Børnekulturpris

Kulturprinsen har i en årrække uddelt Børnekulturprisen til personer, ildsjæle, institutioner, sammenslutninger eller foreninger, som har gjort en særlig indsats for børne- og ungekulturen i Viborg.

Læs mere om prisen her og se listen over sidste års vindere.