Familiedag og European Playground på Borgvold søndag d. 18. juni

 

”Årh se – en brandbil! En traktor? Og hov? Hvad er det der synger?” Den slags glade børne-udråb kommer Borgvold i Viborg endnu engang til at genlyde af på søndag d. 18. juni, når den gamle – ellers så rolige – park endnu engang omdannes til Snapstingets Familiedag.

 

Mandag til torsdag i uge 25 er der Snapsting for Børn på Borgvold i Viborg, og det hele skydes i gang med en slags ”forpremiere” søndag d. 18. juni, når Familiedagen afvikles. Her har forældre og bedsteforældre (og alle andre interesserede) mulighed for at opleve dét Borgvold fuld af telte, musik, leg og gøgl, som deres børn skal besøge i institutionstiden i den følgende uge.

Programmet søndag er dog skræddersyet til børnefamilien, og der er derfor mere vægt på leg og underholdning, og lidt mindre vægt på lange workshops med fordybelse. Man kan f.eks. få trækketure i æselvognen med æslet Cenia. Blive sminket flot og lave sjove badges. Hilse på omsorgsklovnen Luni og prøve at sidde i Asmild Landbrugsskoles store flotte traktor, eller sprøjte med de rigtige vandslanger sammen med brandmændene fra Viborg Brandvæsen. Eller man kan deltage i kamptræning med Østerskovens Efterskole.

Nogle af de indholdselementer, der gentages mandag til torsdag i institutionstiden, er f.eks. Viborg Bibliotekernes tur i Halfdans ABC eller alle Viborg Produktionsskoles Middelalderaktiviteter.  Hvolris Jernalderlandsby er også til stede med deres smedning og jernalderaktiviteter både til Familiedagen og på hverdagene, og det samme gælder for Kulturskolen Viborgs dramahold, der opfører deres ”Emil fra Lønneberg” forestilling. Også Cirkus Charlie og Trut og Lut er nærmest faste beboere i området fra søndag til torsdag.

Et helt særligt indslag søndag er åbningen af Saints and Town Gates, Århus 2017´s  børnekulturprojektet med besøg fra baltiske børn, som skal bygge byporte.

Familiedagen starter klokken 13 med et åbnings-sceneshow, og så kører alle aktiviteterne frem til klokken 16.

Man kan læse mere på snapsting.dk eller på https://pindle.viborg.dk/

Familiedagen er en del af Snapsting for Børn – European Playground, og er en samskabelse fra Viborg Bibliotekerne, Kulturprinsen og Kulturskolen Viborg.