fbpx
Forside2021-03-15T11:19:03+01:00
Loading...

Hvem er Kulturprinsen?

Kulturprinsen er et udviklingscenter for børne- og ungekultur, som skaber projekter, opbygger tværgående partnerskaber, netværk og fællesskaber i Danmark og udlandet. Vi er en lokalt forankret, selvejende institution i Viborg Kommune med et globalt udsyn.

Med udgangspunkt i FN’s børnekonvention og de 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling, arbejder Kulturprinsen for at sikre alle børns ret til at møde kunst og kultur i deres hverdag.

Kulturprinsen er et nationalt talerør for børne- og ungekultur, som gennem kunst og kultur vil styrke mod, fantasi, livsduelighed, bæredygtig dannelse, handlelyst og kulturel identitet hos børn og unge.

Læs mere om Kulturprinsen her

Kulturprinsens projekter

GLOBAL ROOTS

EU-støttet strategisk partnerskabsprojekt til skolebørn på mellemtrinnet i Danmark, Sverige, Ungarn, Tyskland og Holland.

Læs mere her

KUNST PÅ TVÆRS

Et regionalt udviklingsprojekt om kunstens potentiale i skoleundervisning om bæredygtig udvikling, medborgerskab og demokrati.

s mere her

LEGEKUNST

Kunst og kultur i de yngstes hverdag. Et landsdækkende projekt for de 0 – 6 årige.

Læs mere her

NORDLYS

Håb for en mere bæredygtig fremtid for børn og unge i hele Region Midtjylland.

Læs mere her

“Vi holder ikke op med at lege, fordi vi bliver gamle. Vi bliver gamle, fordi vi holder op med at lege.” 🌈🥳🦋🤸‍♀️Citatet af den folkekære danske sportsjournalist Gunnar “Nu” Hansen holder stadig.Legen er nemlig ikke kun vigtig for børn, men for alle aldre. Leg er ikke kun, når barnet bygger en LEGO-raket, laver pandekager i legekøkkenet eller er hunden i en far, mor og børn-leg.Leg er også, når du suser på ski ned ad pisterne, når du spiller fodbold eller Playstation med vennerne, når du går til keramik, når du plukker blomster og arrangerer en buket, når du ‘makker’ med et fritidsprojekt i haveskuret, eller når du kører om kap i vandrutsjebanen med dit barn.Når du gør noget, bare fordi det er sjovt, og du er i flow og glemmer alt omkring dig og bare er i det, du er i gang med og føler glæde og tilfredsstillelse - så rummer det også legens gode elementer.Hvad er din yndlingsleg? Hvad gør du, bare fordi det gør dig glad?#kulturprinsen #modtilkreativitet #leg #legenlængeleve #legekunst ... Se mereSe mindre
Se på Facebook
Kan du huske dengang i 2019, hvor tusindvis af børn og unge i hele Region Midtjylland sang med på syv Sange til Verden? Sange skrevet af talentfulde elever fra @mgk.midtvest med noget på det musikalske hjerte om klimaforandring, bæredygtighed og Verdensmål - som dannede udgangspunkt for en kærlig bevægelse i hele Region Midtjylland, fyldt med koncerter, kunsteriske værksteder med lokale kunstnere og masser af arrangementer.Sange til Verden kulminerede i events og koncerter sammen med @aarhusjazzorchestra under GENOPDAG-festivalen.Vi glæder os til, at vi igen kan skabe både små og store kunsteriske fællesskaber mellem børn og kunstnere - for kunsten er mange gange allerbedst, når vi skaber og deler den med hinanden🥰#kulturprinsen #modtilkreativitet #bumkultur #børnkunstkultur #børnekultur #sangetilverden #aarhusjazzorchestra #genopdag ... Se mereSe mindre
Se på Facebook