fbpx
Forside2022-02-04T12:23:52+01:00
Loading...

Hvem er Kulturprinsen?

Kulturprinsen er et udviklingscenter for børne- og ungekultur, som skaber projekter, opbygger tværgående partnerskaber, netværk og fællesskaber i Danmark og udlandet. Vi er en lokalt forankret, selvejende institution i Viborg Kommune med et globalt udsyn.

Med udgangspunkt i FN’s børnekonvention og de 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling, arbejder Kulturprinsen for at sikre alle børns ret til at møde kunst og kultur i deres hverdag.

Kulturprinsen er et nationalt talerør for børne- og ungekultur, som gennem kunst og kultur vil styrke mod, fantasi, livsduelighed, bæredygtig dannelse, handlelyst og kulturel identitet hos børn og unge.

Læs mere om Kulturprinsen her

Kulturprinsens projekter

GLOBAL ROOTS

EU-støttet strategisk partnerskabsprojekt til skolebørn på mellemtrinnet i Danmark, Sverige, Ungarn, Tyskland og Holland.

Læs mere her

KUNST PÅ TVÆRS

Et regionalt udviklingsprojekt om kunstens potentiale i skoleundervisning om bæredygtig udvikling, medborgerskab og demokrati.

s mere her

LEGEKUNST

Kunst og kultur i de yngstes hverdag. Et landsdækkende projekt for de 0 – 6 årige.

Læs mere her

NORDLYS

Håb for en mere bæredygtig fremtid for børn og unge i hele Region Midtjylland.

Læs mere her

Tak til Viborg Kommune for at dele denne skønne fortælling fra ét af de mange fine LegeKunst-forløb, der er i gang rundt omkring i hele landet. Lad os sammen give endnu flere børn rum, tid og mod til kreativitet 🥰🤩👏#kulturprinsen #legekunst #børnekultur #modtilkreativitet ... Se mereSe mindre
Se på Facebook
Det kræver fokus og nærvær at lytte og skabe sammen. Impulser fra kunsten kan få os til at sanse verden på nye måde. Ved du egentlig, hvordan en vandpyt lyder? Hør hvad lydkunst kan gøre i en børnehave, når lydkunstner Birgit Løkke og forsker og underviser i bevægelse og kreative udtryksformer på Københavns Professionshøjskole Dorthe Vanghøj kaster et blik tilbage på regnfulde dage i et LegeKunst-forløb med masser af lyd.Hør på Spotify: spoti.fi/3PdnhMA eller find den der hvor du plejer at høre podcasts.#podcast #lydkunst #leg #lyt #børnekultur #kunst #kreativitet #legekunst #modtilkreativitet #kulturprinsen #lytmed #podcastaddict ... Se mereSe mindre
Se på Facebook
Vi glæder os til igen i år at være samarbejdspartner på Kulturmødet og være med til at sætte børne- og ungekulturen på dagsordenen 🤩👏🐸👑#kulturmødetmors #culturematters #kulturprinsenNu får børnene deres eget Kulturmøde! Når klokken ringer ind til Kulturmødet Mors 2022 åbner vi derfor et helt nyt børneområde. Vi vil nemlig så kunstneriske frø i den næste generation. Den første udgave af Børnenes Kulturmøde kan opleves på KulturFjorden. Ofte er det voksne, der taler til børn om børn - her er det børnene, der har mikrofonen. Torsdag og fredag er der heldagsprogram for daginstitutioner og skoler, hvor mere end 2.000 børn vil deltage. Lørdag åbner pladsen for børnefestival fra kl. 10.00 til kl. 17.00 med koncerter, workshops, balletskole, kreativt pap-univers, og meget mere. I komplet børnehøjde. Børnenes Kulturmøde er gratis for alle og præsenteres i samarbejde med en række organisationer, som DR Musikariet , Balletskolen Holstebro , Genklange, Børns Møde Med Kunsten, Den Jyske Opera , Flyfabrikken , Kulturprinsen - Udviklingscenter for børne- og ungekultur , og Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret.Hvert år bakker en række fonden generøst op omkring Kulturmødets udvikling og realisering. Børnenes Kulturmøde er gjort mulig med støtte fra blandt andet Spar Nord Fonden, Det Obelske Familiefond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Krogagerfonden, Færchfonden, Sparekassen Vendsyssels Fond og Nordea-fonden. ... Se mereSe mindre
Se på Facebook