Snapsting for Børn
Sidste uge i juni afholdes ’Snapsting’ i Viborg. En kæmpe fest for hele byen. I 2014 fik børnene deres helt eget ’Snapsting for børn’, udviklet af Kulturprinsen, med masser af aktiviteter og tilbud til daginstitutioner, skoler og familier. I 2016 deltog mere end 8.000 børn og voksne i de mange forskellige tilbud, som spænder fra kreative workshops til koncerter og fælles parade.

Kreative workshops på Borgvold
Parken Borgvold syder hele ugen af leg, liv og læring. Her har børn fra 0 – 14 år mulighed for fordybelse og fysisk udfoldelse igennem de mange workshops og arrangementer. Daginstitutioner og skoler kan gratis tilmelde sig en lang række kreative workshops inden for bl.a. musik, fortælling, animation, billedkunst, teambuilding og meget mere. Aktiviteterne er tilpasset alle målgrupper lige fra de mindste vuggestue- og dagplejebørn til børnehaver, indskoling og mellemtrin. Der er også mange aktiviteter, der ikke kræver forudgående tilmelding.

Se videoen fra årets Snapsting for Børn: Snapsting for Børn 2016
Husk også at følge vores kanal på YouTube, her finder du flere videoer fra vores mange projekter.

 

Læs mere om Kulturprinsens udviklingsprojekter i forbindelse med Snapsting for børn:
’Kunstnerassistenter – børn formidler til børn’
’Saints & Town Gates’

 

Snap Parade og koncert med Sigurd Barrett
Lørdag er den store afslutning på en uge med masser af aktiviteter for børn og familier. I 2016 kunne man for første gang opleve Kulturskolens ’Snap Parade’, som bugtede sig gennem byen med musik, performance, poesi, gøgl og kunstinstallationer. Sidste punkt var børnekoncert med entertaineren Sigurd Barrett og Aarhus Jazz Orchestra på Domkirkepladsen.

Hvad er Snapsting?
For et par hundrede år siden var Viborg årligt Danmarks centrum for handel, videnudveksling, kulturel interaktion og politisk debat. Det var et pengemarked, hvor al handel med jord og ejendom i Jylland blev afsluttet; en nyhedsbørs, hvor politik blev debatteret, viden blev udbredt og rygter spredt, og et sted fuld af kultur, underholdning og folkeliv. En tradition som Viborg har genskabt på en moderne tids præmisser, hvor mennesker mødes, der snakkes og skabes fællesskab, festes og diskuteres politik og kultur. Det er et sted, hvor du ikke alene oplever kulturen som tilskuer, men også gennem din aktive medvirken bliver medskaber af den.

Hvem står bag
Snapsting for Børn arrangeres i samarbejde med Kulturprinsen, Kulturskolen og Viborg Bibliotekerne og modtager økonomisk støtte fra Viborg Kommune. Yderligere bidrager en række af kommunens øvrige kultur- og læringsinstitutioner bl.a. Naturskolen, Energimuseet, Skovgaard Museet, Viborg Kunsthal, Hvolris Jernalderlandsby, VIA University, Produktionsskolen, Animationsskolen og Asmild Landbrugsskole.

Hvornår er der Snapsting for børn i 2017?
Uge 25, 19.-24. juni 2017

Tilmelding workshops
Program og tilmelding til ’Snapsting for børn’ offentliggøres senest i maj på www.snapsting.dk/boern.

Dækning af transportudgift
Skoler og institutioner kan få dækket transportudgifter fra Viborg Kommunes ’befordringspulje’.
Læs om retningslinjerne for puljen her: Tilskud til transport

 

Har du spørgsmål, kommentarer eller mangler du information, kan du kontakte

Dorthe Andersen
Kulturprinsen
Mail: dorthe@kulturprinsen.dk
Tlf.: 26 89 14 15