Kom og vær med til den store afslutning af reformationsfejringen 2017, d. 31. oktober på Domkirkepladsen i Viborg

Egetræsporten stilles op igen, og den er klar til yderligere udsmykning.

Den 1. marts blev reformationsfejringen i Viborg skudt i gang. 500 børn havde tilmeldt sig projektet ’Luther roser og ege ønsker’ og bidrog til udsmykningen af en 4 meter høj egetræsport. Det var en kæmpe succes, så derfor gør vi det igen!

I 2017 fejrer vi 500 året for reformationen, og i den forbindelse har I mulighed for at deltage i reformationsprojektet ’Luther roser og ege ønsker’, hvor børn i alderen 3-13 år bidrager til udsmykningen af en 4 meter høj egetræsport. Ideen er, at alle børn laver en rose eller et egeblad i keramik og præger dem med deres eget personlige symbol. Blade og blomster sættes på en stor egetræsport, som bliver et vartegn for reformationen og et spektakulært billede på børns mangfoldige og individuelle kunstneriske skaben.

Udover at aflevere deres keramikroser og egeblade på Domkirkepladsen d. 31. okt., inviteres børnene også med til morgensang i Domkirken kl. 9:00. Da der ikke er ubegrænsede pladser til morgensang, reserverer vi plads til de deltagende børn, som fordeles efter ’først til mølle’ princippet.

Forberedelse inden afleveringen af keramik roser og egeblade d. 31/10:
Der laves keramik roser og egeblade i egen institution.

Der er udarbejdet en meget udførlig videomanual til den kunstneriske proces, samt et inspirationsmateriale til projektet. Se det vedhæftede materiale.

Yderligere er der mulighed for at deltage i en 2 timers lærerworkshop med kunstner Susanne Ahrenkiel og her lære at arbejde med at udforme Lutherroser og egeblade i keramik. Oplys ved tilmeldingen, om I ønsker at være med på workshoppen, der afholdes d. 21/9 kl. 10:00-12:00. Der er plads til en lærer pr. skole.
Obs! Tilmeldingsfristen til lærerworkshoppen er d.15/9 – tilmelding til Bettina fra Kulturprinsen: bettina.kulturprinsen@gmail.com

Formål

Materialet tager udgangspunkt i faget kristendom og skal fremme og imødekomme elevernes åbenhed og spørgelyst om tilværelsen. Igennem forløbet skal eleverne tilegne sig viden og færdigheder, der sætter dem i stand til at samtale om almene tilværelsesspørgsmål. Eleverne får en grundlæggende indsigt i, hvad kristendommens grundformer er og kan genkende og beskrive symboler, samt forklare deres betydning. Eleverne tilegner sig ved samtale, kreative processer og diskussioner en viden om en vigtig historisk figur, Martins Luther, reformationen, de kristne grundbegreber og symbolernes betydning. Der arbejdes særligt med følgende begreber: tro, tvivl, tilgivelse, barmhjertighed, kærlighed, håb, liv og død.

Vil I være med i reformationsprojektet og bidrage med keramik roser og egeblade til egetræsporten og morgensang i Domkirken d. 31/10 kl 9:00?

Tilmeldingsfristen er 19. sept.

Tilmelding til Gitte Thorsøe: gtb@km.dk

Husk at oplyse:

– navn på institution
– navn, e-mail og mobil på kontaktperson
– antal deltagende børn og alderstrin
– om I ønsker at være med til morgensang i Domkirken d. 31/10 kl. 9:00

Obs! Tilmeldingsfristen til lærerworkshoppen er d.15/9 – tilmelding til Bettina fra Kulturprinsen: bettina.kulturprinsen@gmail.com