Se sidste nyt om Billeder af vand her

Projektbeskrivelse
I projektet fusionerer et musikskole-symfoniorkester og et kor med en gruppe dansere og musikere fra Burkina Faso. Sigtet er en kunstnerisk oplevelse, der bryder grænser musikalsk og geografisk. 16 børn fra Børne- og ungdomskulturcentret Centre Culturel Koombi i Burkina Faso vil sammen med deres 6 professionelle kunstnere indgå i et kunstnerisk samarbejde med minimum 100 talentfulde musikskoleelever omkring skabelsen af et helt nyt verdensmusikteater værk. Værket skabes via nettet og vil være en blanding af klassiske europæiske og rytmiske afrikanske toner, sange og fortællinger, danseoptrin og flotte kostumer.

Deltagere
De danske børn i orkestret og koret kommer fra musikskolerne i Århus, Viborg, Silkeborg, Skanderborg, Horsens. Som solister deltager desuden MGK-elever fra Nordvestjysk Talentcenter i Holstebro og MGK-elever fra Århus. Endvidere involveres SFOelever fra Struer, der deltager i VERDI-projektet foråret 2011.

Fra Burkina Faso deltager børne- og ungekulturcentret Centre Culturel Koombi med 16 børn og unge i alderen 10 – 16 år plus de 6 kunstnere: KPG (kunstnerisk leder, skuespiller og fortæller), Drissa Gnissien (danser og koreograf, underviser), Wilfried Hien (djimbespiller og underviser), Muctard (perkussionist og underviser), Richard Kientega (perkussion) og Charles Panimdi Kientega (perkussion).

Komponist og dirigent: Jakob Høgsbro

Korledere: Bjørg Lindvang og Rie Larsen

Tidsrum
Primo september 2011

Finansiering
Projektet støttes af Region Midtjylland/Regional Udvikling, CKU/DCCD plus af de deltagende skoler

Kontaktperson
Udviklingschef Claus Reiche

Læs mere her