Vandet er et samarbejde mellem 4 kunstmuseer, 2 teatre og 1 børnekulturelt udviklingscenter. I mødet mellem billedkunst og scenekunst er der skabt en række udstillinger og forestillinger målrettet børn og unge, som kan opleves i Horsens, Randers, Silkeborg og Viborg. Kulturprinsen i Viborg har stået som iværksætter og står for projektledelsen af det tværkulturelle samarbejde.

Vandet er det tematiske udgangspunkt, da alle fire byer ligger ved åer, fjorde og søer. Men lige som vandet har mange forskellige former, er der en mangfoldighed i den måde, vandet bliver brugt. Vandet spejler det omkring sig, vandet kan have farlige understrømme, og vand kan efterlade sig spor, som ikke kan vaskes af. På museerne og teatrene kan du opleve et sprudlende væld af kunst og kreativitet, inspireret af vand. Nogle af værkerne er skabt netop til dette projekt af nulevende professionelle kunstnere, andre er ’gamle’,
der er sat ind i helt nye rammer, der er skabt som værker i sig selv. De vil vække din nysgerrighed, pirre  dine sanser, stille spørgsmål, provokere og måske ligefrem invitere dig til at lege med.
Kast dig ud i Vandet! Brug sanserne og få en anderledes oplevelse!
Teaterforestillingerne er et gratis tilbud til skoleklasser i regionen.